Everton uložio žalbu na kaznu o oduzimanju deset bodova

Priznali pogrešku, ali nisu potvrdili opseg kršenja pravila kakav je prezentirala Premier liga

01.12.2023. 17:40
  • Podijeli:
everton reuter-65576b1208392.webp Foto: Reuters

Tokom novembra nogometni klub Everton kažnjen s oduzimanjem čak deset prvenstvenih bodova nakon što je utvrđeno da je prekršio pravilo o profitabilnosti i finansijskoj održivosti.

Ionako ne osobito uspješna sezona na samom travnjaku time je postala još teža za nogometaše Evertona koji su skliznuli na pretposljednje mjesto tabele gdje se i trenutno nalaze. Imaju četiri boda kao i posljednji Burnley.

Klub iz Liverpoola odlučio je ovog petka uložiti žalbu na tu kaznu. Prethodno su čelnici Evertona priznali pogrešku, ali nisu potvrdili opseg kršenja pravila kakav je prezentirala Premier liga.

Nakon uložene žalbe Evertona sada se mora oformiti žalbeno vijeće koje će nanovo saslušati slučaj.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()