Džeko može u Zagreb: Danas žrijed u Ligi Evrope i Konferencijskoj ligi

Upravo je duel Dinama i Fenerbahčea moguć, jer je jedna ekipa nositelj, a druga nenositelj. Žrijeb Konferencijske lige zakazan je za 13 sati.

23.02.2024. 10:51
  • Podijeli:
dzeko edin anadolija-657b6ea5ef2d9.webp Foto: Anadolija

U vrhovnoj kući svjetskog nogometa u švicarskom Nyonu danas će biti izvučeni parovi osmine finala Evropske i Konferencijske lige, nakon što smo sinoć saznali sve učesnike ove faze takmičenja.

Prvo će biti organizovan žrijeb osmine finala Evropske lige i tu bi mogli dobiti nekoliko fantastičnih duela. Žrijeb ovog takmičenja zakazan je za 12 sati po našem vremenu.

Status nosioca i nenositelja je potvrđen tako da bi mogli dobiti nekoliko impresivnih derbija među kojima se izdvaja mogući duel Milana i Liverpoola, svjetskih titana koji su nam u dva navrata podarili nezaboravno finale Lige prvaka.

Nosioci u Evropskoj ligi: Atalanta, Brighton, Leverkusen, Liverpool, Rangers, Slavia Prag, Villarreal i West Ham.

Nenosioci u Evropskoj ligi: Milan, Benfica, Freiburg, Qarabag, Marseille, Roma, Sparta Prag i Sporting Lisabon.

Uzbudljivo će biti i u Konferencijskoj ligi gdje je dalje prošao Dinamo Zagreb izbacivši Betis, ali i naš Edin Džeko koji s Fenerbahčeom želi otići u samu završnicu ovog takmičenja.

Upravo je duel Dinama i Fenerbahčea moguć, jer je jedna ekipa nositelj, a druga nenositelj. Žrijeb Konferencijske lige zakazan je za 13 sati.

Nosioci u Konferencijskoj ligi: Aston Villa, Club Brugge, Fenerbahče, Fiorentina, Lille, Maccabi Tel Aviv, PAOK i Plzen.

Nenosiocii u Konferencijskoj ligi: Ajax, Dinamo Zagreb, Servette, Sturm, Union SG, Olympiacos, Molde i Maccabi Haifa.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()