Džeko i Tadić vodili Fenerbahče do nove pobjede

Nastavlja se "mrtva trka" za prvaka

03.04.2024. 21:49
  • Podijeli:
edin dzeko anadolija-660db29845086.webp Foto: Anadolija

Nogometaši Fenerbahčea pobijedili su večeras na Sukru Saracoglu stadionu u 31. kolu turske Super lige ekipu Adane Demirspora rezultatom 4:2 te su tako potvrdili odličnu formu upisavši šesti uzastopni ligaški trijumf.

Utakmica je odlično krenula po domaće budući da je Djiku doveo Fenerbahče u vodstvo već u 17. minuti, ali je samo osam minuta kasnije Balotelli izjednačio nakon velike greške golmana. Ujedno je 1:1 bio i rezultat prvog poluvremena.

Samo šest minute igre u nastavku utakmice bilo je dovoljno kapitenu reprezentacije BiH Edinu Džeki da zatrese mrežu gostiju. Akcija je krenula iz auta, a naš napadač je pogodio majstorski lijevom nogom u suprotni ugao. Bio je to njegov 19. pogodak u sezoni čime je ponovo prvi strijelac turskog prvenstva.

Fešta u Istanbulu mogla je početi 20 minuta prije kraja susreta kada je Tadić postigao golčinu s pola terena.

Međutim, deset minuta kasnije Barasi je mirno postigao drugi gol za goste, ali je u 85. minuti Dursun zapečatio pobjedu Fenerbahčea golom za konačnih 4:2.

Fenerbahče je drugi na tabeli Super lige s dva boda manje od lidera Galatasaraya, dok je Adana na 11. poziciji. U narednom kolu Fenerbahče gostuje Karagumruku, dok će Adana dočekati Kayserispor.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()