Džeko i Petev zadovoljni žrijebom: Možemo igrati sa svima

"Ja sam zadovoljan, imamo u grupi šest ekipa. Jedan je favorit i to je Portugal, a svi drugi smo na istoj razini"

09.10.2022. 15:03
  • Podijeli:
dzeko_petev - ns bih-1663864880103.webp Foto: NS BiH

Selektor fudbalske reprezentacije BiH Ivaylo Petev kaže da je zadovoljan žrijebom grupa za Evropsko prvenstvo 2024. godine koje će biti održano u Njemačkoj te da vjeruje da će BiH imati snagu, kvalitet i moć da odradi dobar posao.

"Žrijeb je takav kakav je. Ja sam zadovoljan, imamo u grupi šest ekipa. Jedan je favorit i to je Portugal, a svi drugi smo na istoj razini. Mislim da imamo snagu, kvalitet i moć da odradimo dobar posao i mi ćemo to pokušati svim snagama", rekao je Petev.

Njegovu izjavu možete pogledati ovdje:

Kapiten reprezentacije Edin Džeko smatra da je grupa dosta izjednačena i da će se više ekipa boriti za drugu poziciju.

"Možemo reći da je Portugal veliki favorit za prvu poziciju. Što se tiče ostalih ekipa, smatram da možemo igrati sa svima i imamo realne šanse da napravimo dobar rezultat i budemo među prve dvije ekipe. Naravno, to važi samo u slučaju da mi budemo pravi i na najvišem nivou. Imamo protivnike protiv kojih se može igrati i najbitnije je da budemo spremni i da ni jednu utakmicu ne potcjenjujemo. Radujemo se predstojećim kvalifikacijama i nadam se da ćemo ostvariti uspjeh", rekao je Džeko.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()