Dvojica nogometaša iz engleske Premier lige uhapšena zbog optužbi za silovanje

Novi skandal na pomolu

24.04.2024. 11:31
  • Podijeli:
fudbal, fudbalska lopta, gol, mreža - profimedia-655e3e8da5854.webp Foto: Profimedia

Novi skandal je na pomolu u Engleskoj nakon što su dvojica nogometaša iz Premier lige uhapšena zbog optužbi za silovanje.

Za sada je samo poznato da su obojica 19-godišnjaci i da nastupaju za isti klub u elitnom razredu engleskog nogometa.

Oni su uhapšeni na stadionu njihova kluba, a za sada se ni klub ni predstavnici igrača nisu službeno oglašavali.

Oni su uhapšeni nakon što ih je neimenovana djevojka prijavila za silovanje koje se, kako je navela, desilo u petak.

Jedan od nogometaša je uhapšen zbog sumnje da je silovao djevojku, a drugi da mu je pomogao u tome. Obojica su nakon plaćanja kaucije puštena da se brane sa slobode.

Ovo je novi u nizu skandala koji potresaju engleski nogomet posljednjih nekoliko godina.

Podsjetimo, Adam Johnson je 2016. godine osuđen na šest godina zbog silovanja 15-godišnjakinje, 2022. godine su Benjamin Mendy i Mason Greenwood osumnjičeni za silovanja, no na kraju su dokazali da su nevini, a prošle godine Ivan Toney je izbačen iz nogometa na osam mjeseci zbog klađenja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()