Dva gola Pavkovića za pobjedu Posušja protiv Laktaša i plasman u četvrtfinale Kupa BiH

Sve bilo riješeno za 20-ak minuta

10.02.2024. 17:57
  • Podijeli:
posusje-65c7a9ae3389d.webp Foto: HŠK Posušje

Fudbaleri Posušja četvrta su ekipa, koja je ostvarila plasman u četvrtfinale najmasovnijeg fudbalskog takmičenja u BiH, pobjedom protiv Laktaša 2:0.

Nakon Veleža, Zrinjskog i Jedinstva, tim sa Mokrog Doca čekirao je kartu među osam najboljih u Kupu Bosne i Hercegovine.

Sve je bilo riješeno poslije manje od 20 minute igre. Dva gola u 2. i 22. minutu Darija Pavkovića bila su dovoljna za plasman hercegovačkom tima dalje.

U ranijem terminu danas, Zrinjski je rutinski i dominantno sa 3:0 elimnisao Slaviju, dok je bihaćko Jedinstvo nakon boljeg izvođenja penala, izbacilo premijerligaša GOŠK-a.

Jučer je Velež u sjajnom meču sa 3:2 slavio protiv Tuzla Cityja.

Preostale četiri utakmice zakazane su za nedjelju.

Od 13 sati na Tušnju igraju Sloboda i Sarajevo, a u istom terminu u Olovu će se sastati Stupčanica i Široki Brijeg. Sloga i Igman igraju u Modriči s početkom u 16 sati, a od 18.30 sati snage će odmjeriti Borac i Zvijezda 09.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()