Disciplinska komisija NS BiH danas određuje kaznu za Sarajevo zbog prekida utakmice s Borcem

Čeka se odluka

27.03.2024. 07:40
  • Podijeli:
FK Sarajevo-65f1f0896881d.webp Foto: NIKOLA KULAGA/FK BORAC

Disciplinska komisija Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine danas će odrediti kaznu za Sarajevo zbog prekida utakmice s Borcem.

Nogometaši Sarajeva su napustili teren u 93. minuti susreta četvrtfinala Kup BiH protiv Borca pri rezultatu 2:1 za gostujući sastav jer su bili izrevoltirani odlukama glavnog sudije Matea Muse iz Čitluka.

Takmičarska komisija Nogometnog saveza BiH je donijela odluku da poništi rezultat 2:1 u korist Banjalučana i registruje je službenim rezultatom 3:0 za Borac, te su Banjalučani prošli u polufinale s ukupnih 3:0.

Disciplinska komisija će danas u 11 sati održati sjednicu na kojoj će raspravljati o kazni za Bordo tim.

Prema svemu sudeći, Sarajevu će biti oduzeti bodovi u prvenstvu i dobit će novčanu kaznu.

Također, kazne zabrane obavljanja funkcije na određen vremenski period bi mogli dobiti sportski direktor Senijad Ibričić, predsjednik Ismir Mirvić i trener Simon Rožman jer su povukli ekipu s travnjaka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()