Deveti dan Mundijala: Biti ili ne biti za Srbiju

Izabranici Dragana Stojkovića Piksija traže prvu pobjedu na prvenstvu

28.11.2022. 07:41
  • Podijeli:
srbija_katar - reuters-1669617675533.webp Foto: Reuters

Deveti dan Svjetskog prvenstva u Kataru donosi nam još uzbuđenja. Svakako da će najzanimljivije biti danas na Al Janoub u Al Wakrahu, gdje drugu utakmicu na Mundijalu igra Srbija i Kamerun.

Obje ekipe su u prvom kolu ubilježile poraze, te je današnji susret, koji počinje od 11 sati od presudnog značaja.

U kampu Srbije vlada odlična atmosfera, što je svakako dobar preduslov za ostvarivanje cilja i ispunjavanje nade kao što je pozitivan rezultat. Selektor Orlova Dragan Stojković Piksi je uoči utakmice potvrdi da će biti promjena u timu.

"Za nas je Mundijal praktično počeo poslije utakmice sa Brazilom. Znali smo da će protiv njih da bude teško i da ćemo sa Švicarskom i Kamerunom da se borimo za drugo mjesto. Situacija sa povredama je mnogo bolja nego prije četiri, pet dana. Prije Brazila vjerujte mi, nisam znao tim. Kada smo došli u Katar sedam, osam igrača nije treniralo, ali to nisam smio javno da kažem. Neko me je pitao zašto nemam osmijeh, sad znate zašto ga nisam imao. Osmijeh se sada polako vraća", izjavio je selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković.

Istovremeno i selektor Afrikanaca Rigobert Song je kazao da ako izgube meč sa Srbijom mogu da pakuju kofere za povratak kući.

"Svjesni smo da poraz protiv Srbije znači i povratak kući i zato ćemo dati sve od sebe i boriti se do kraja. Moramo da damo 120 posto. Protiv Švicarske smo dobro počeli, ali presudila je jedna greška u odbrani. Nećemo mnogo mijenjati u našoj igri, pokušat ćemo da ispravimo greške i spremni smo da potražimo način da pobijedimo", rekao je Song.

Inače, pored ove utakmice, danas se sastaju još:

Južna Koreja - Gana (14 sati)

Brazil - Švicarska (17 sati)

Portugal - Urugvaj (20 sati)

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()