Derbi prekinut: Navijači Zrinjskog se potukli s policijom, bacali su kamenje na teren

Navijači Zrinjskog su u velikom broju stigli na stadion Rođeni i od prve minute pružaju podršku svojim igračima, no navijačka "idila" nije dugo potrajala

13.11.2023. 18:55
  • Podijeli:
Vekez_Zrinjski_prekid_Bljesak.info Cropped-655262f3e5bea.webp Foto: Bljesak.info

Mostarski derbi između Veleža i Zrinjskog je prekinut u 33. minuti susreta nakon što su gostujući navijači Ultrasi završili u sukobu s policijom. Glavni sudija Irfan Peljto zbog toga je igrače poslao u svlačionicu.

Navijači Zrinjskog su u velikom broju stigli na stadion Rođeni i od prve minute pružaju podršku svojim igračima, no navijačka "idila" nije dugo potrajala.

U 33. minuti susreta gostujući navijači su se sukobili sa policijom i počeli ubacivati kamenje na teren kao i veliki broj baklji. Na svu sreću, policija je brzo reagovala i u velikom broju stigla je ispred gostujuće tribine te je smirila navijače Zrinjskog.

Nakon svega je sudija Irfan Peljto bio prisiljen poslati igrače u svlačionicu i prekinuti susret. Rezultat u trenutku prekida utakmice je bio 0:0.

Prekid nikome ne ide u korist, a najgore će biti nogometašima koji će se u potpunosti "ohladiti" nakon što se vrate na teren.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()