Dedić napušta Salzburg, tri evropska velikana u igri za njegov potpis

Austrijski mediji pišu

07.05.2024. 20:46
  • Podijeli:
amer dedic reuters-641db0b23de0d.webp Foto: Reuters

Bosanskohercegovački nogometni reprezentativac Amar Dedić bi sljedećeg ljeta mogao napraviti transfer karijere, javljaju mediji u Austriji.

Kako pišu tamošnji mediji, Salzburg bi prvi put nakon 2013. godine mogao ostati bez titule prvaka Austrije, a čak devet igrača je pred odlaskom i žele napraviti iskorak u karijeri.

Tako Salzburger Nachrichten navodi da je Amar Dedić interesantan evropskim velikanima poput Arsenala, Intera i Barcelone.

Njegov ugovor sa klubom traje do ljeta 2027. godine, no isti izvor navodi da ima klauzulu u svom ugovoru koja mu omogućava da ranije napusti klub.

Ovaj 21-godišnjak je ove sezone odigrao ukupno 31 utakmicu za Salzburg u svim takmičenjima te je postigao pet golova uz isto toliko asistencija.

Za reprezentaciju BiH je u 13 utakmica pogodio jednom.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()