De Gea radi senzacionalan transfer i vraća se u Premier ligu?

I dalje bez kluba

04.12.2023. 16:16
  • Podijeli:
david-de-gea-prvi-gomlan-proglasen-igracemm-jeseca-od-2016.-godine.jpg

David de Gea (33) i dalje je bez kluba. Španski golma napustio je Manchester United po isteku ugovora ovoga ljeta nakon 12 godina. U United je stigao u julu 2011. za 25 miliona eura iz Atletico Madrida i dugi je niz godina bio jedan od najboljih vratara Premier lige i Europe. Za United je nastupio 545 puta, a za Španiju 45 puta.

Ove zime bi De Gea mogao završiti u Newcastleu, piše Sky. Taj je premierligaš ostao bez prvog golmana Nicka Popea (29), koji je teško povrijedio rame u pobjedi nad Manchester Unitedom (1:0) prošlog vikenda. Pope će izbivati vrlo vjerovatno do kraja sezone, pa Newcastle hitno mora pronaći novog golmana. Menadžer Eddie Howe trenutno ima Martina Dubravku i Lorisa Kariusa, no jasno je da Čeh i Nijemac nisu favoriti za prvog vratara Svraka.

De Gea može odmah potpisati za Newcastle jer nema klub pa se ne mora čekati početak prelaznog roka u januaru. De Gea je posljednjih mjeseci odbio mnoge ponude, među kojima je i ona saudijskog Al Nassra. Nije mu se išlo u Saudijsku Arabiju, a postojale su kombinacije u kojima je trebao u Real Madrid i Bayern. Na kraju bi se mogao na velika vrata vratiti u Premier ligu.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()