De Bruyne odlazi iz Cityja i dobiva plaću koja će srušiti sve rekorde?

Da li će se pridružiti Ronaldu?

31.10.2023. 14:55
  • Podijeli:
Kevin de Bruyne_Tanjug AP-6498b9b39e82b.webp Foto: Tanjug/AP

Više svjetskih medija javlja kako bi Kevin De Bruyne, 32-godišnji belgijski veznjak, mogao napustiti Manchester City nakon osam godina. 

Italijanska La Gazzetta dello Sport piše da bi se mogao preseliti u Saudijsku Arabiju, i to u Al Nassr gdje bi zaigrao s Cristianom Ronaldom.

Već je poznato da su Saudijci stupili u pregovore s njegovim menadžerom, izvještava ESPN. Konkretne cifre se ne navode, ali se špekulira da bi City za svog asa tražio barem 50 miliona eura te da bi mu novi klub morao ponuditi dosta veću plaću od sadašnje, koja iznosi oko 24 miliona eura godišnje, što znači da bi imao vjerovatno najveću ponudu od svih evropskih zvijezda koje su tamo otišle.

De Bruyne je u Cityju od 2015. godine i osvojio je Ligu prvaka, pet engleskih prvenstava, dva FA kupa i pet Liga kupova. Pri tome je zabio 96 golova i imao 153 asistencije, no povrede su sve veći faktor u njegovoj igri i engleskom prvaku je teško raditi dugoročne planove s njim. 

Ove sezone odigrao je tek 23 minute na otvaranju prvenstva prije nego što se povrijedio.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()