Mora platiti kauciju: Dani Alves pušten na slobodu

Sud u Barceloni odlučio

20.03.2024. 12:07
  • Podijeli:
alveš tanjug-65c3dc6a856f8.webp Foto: Alberto Estevez/Pool Photo via AP

Sud u Barceloni donio je odluku o puštanju Danija Alvesa iz zatvora uz kauciju od milion eura do izricanja konačne presude Brazilcu. Podsjetimo, Alves je zatvoren u postupku u kojem je presuđeno da je krajem 2022. u noćnom klubu u Barceloni silovao 23-godišnjakinju.

Podsjetimo, jedan od najtrofejnijih nogometaša u historiji nepravomoćno je osuđen na četiri i pol godine zatvora zbog silovanja. 

Presuđeno je da je 30. decembra 2022. u VIP dijelu noćnog kluba u Barceloni silovao 23-godišnju djevojku. Suđenje nekadašnjem nogometašu završeno je 7. februara ove godine, a 15 dana kasnije saznao je presudu.

Tužilaštvo je tražilo od devet do maksimalnih 12 godina zatvora. Alvesovi advokati branili su ga činjenicom da je bio pijan. Ranije je njegov zahtjev za kaucijom bio odbijan zbog straha da bi pobjegao u Brazil koji ne izručuje svoje državljane osuđene na zatvor u drugim državama. Tvrdi se da je strah od toga sada smanjen.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()