Čudo na "Marakani": Zvezdin uragan oduvao Violu

Nakon svega 27 minuta igre, pred 36.822 gledaoca na "Marakani", semafor je pokazivao nestvarnih 5:0

26.07.2023. 21:53
  • Podijeli:
Zvezda Fjorentina 6_Jadranka Ilić Tanjug-64c1733d94c14.webp Foto: Jadranka Ilić / Tanjug

Moćno, impresivno, jako, lucidno, dominantno, autoritativno, perfektno!

Koji god od nabrojanih pridjeva da dopišite fudbalerima Crvene zvezde, nećete pogriješiti.

Jer, ono što su Crveno-bijeli večeras prikazali protiv renomirane Fjorentine još dugo će se prepričavati.

Nakon svega 27 minuta igre, pred 36.822 gledaoca na "Marakani", semafor je pokazivao nestvarnih 5:0, koliko je ostalo i do kraja. 

Naravno, ovo je pripremni period i ovakvo izdanje treba uzeti sa rezervom. Međutim, jasan obrazac se ponavlja iz meča u meč.

Novi trener Barak Bahar, praktično preko noći, transformisao je srpske šampione u lavove koji su uvijek gladni uspjeha.

Ukoliko su pobjede protiv Užica, Borca, TSC-a bile očekivane, a trijumfi nad Zenitom, Nefčijem i Fenernahčeom nagovijestili velike stvari, sedmo slavlje u predsezone je definitivna potvrda kvaliteta.

Srpsko-italijanski boj počeo je svečanom ceremonijom tokom koje je bivši Zvezdin đak Luka Jović od Dušana Savića i Vladimira Petrovića Pižona dobio crveno-bijeli dres.

To je bio jedini poklon za goste. Vrlo brzo, počeo je uragan. "Nova" Zvezda je poznata po jakom intenzitetu igre, visokom presingu, brzoj tranziciji.

A upravo po takvom scenariju je povela. Piter Olajinka se borio za loptu, sprintao, "iščačkao" ju i onda rutinski poentirao na oduševljenje razdraganih navijača.

Euforija se nije ni smirila, a Žan-Filip Kraso je već poduplao vođstvo, na asistenciju Mirka Ivanića.

Viola nije znala šta ju je snašlo u tim trenucima, što je iskoristio i Ivanić za potpuni nokdaun protivnika nakon svega 14 minuta igre.

Domaćin je imao milosti u narednih devet minuta, prije nego li je Olajinka svojim drugim pogotkom povisio na 4:0.

Čudesno izdanje Beograđana krunisano je petardom u 27. minutu. Osman Bukari je poslije dobre kombinatorke i karakterističnog bijega iza leđa odbrane izborio penal koji je sam pretvorio u gol.

Imao je gost nekoliko polu-prilika, ali su Omri Glazer, povratnik Miloš Degenek, neumorni Nikola Stamenić i društvo uvijek imali spreman odgovor.

Koliko je gostujući trener Vinćenco Italijano bio ljut, oslikava i podatak da na poluvremenu ekipi nije dozvolio da ode u svlačionicu, nego je svojim izabranicima na terenu dijelio lekcije.

Bahar je sa istom postavom igrao do 60. minuta. A onda je u vatru gurnuo klince.

I koliko god imponuje onih 5:0 u prvih pola sata igre, toliko ohrabruje i podatak da su golobradi mladići bili ravnopravni sa timom koji je prije svega nekoliko mjeseci igrao finale Lige kongferencije i Kupa Italije.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()