Čudesni Neuer srušio nestvaran rekord Lige prvaka, nadmašio je i Casillasa

Golman Bayerna je 58. put u Ligi prvaka sačuvao svoju mrežu netaknutom, čime je oborio rekord Ikera Casillasa

18.04.2024. 22:40
  • Podijeli:
manuel neuer reuters-65e80d09c99a9.webp Foto: Reuters

Bayern je sinoć pobijedio Arsenal rezultatom 1:0 na Allianz Areni i s ukupnih 3:2 prošao u polufinale Lige prvaka, a susret je obilježio i Manuel Neuer koji je oborio još jedan rekord.

Golman Bayerna je 58. put u Ligi prvaka sačuvao svoju mrežu netaknutom, čime je oborio rekord Ikera Casillasa.

Legendarni golman Reala je 57 puta sačuvao svoju mrežu u elitnom evropskom nogometnom takmičenju, dok je treći na vječnoj listi Gianluigi Buffon s 52 utakmice u kojoj mu je mreža mirovala.

Neuer je u karijeri nastupao za Schalke i Bayern, a u minhenskom klubu je od 2011. godine.

Prema podacima Transfermarkta, ukupno je za Bavarce odradio 513 utakmica i s njima dvaput bio osvajač Lige prvaka, 2013. i 2020.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()