Cristiano Ronaldo se vraća u Evropu u šokantnom transferu?

Ranije je isti novinar pisao da bi se Ronaldo mogao vratiti u Portugal

10.05.2024. 11:49
  • Podijeli:
Kristijano Ronaldo-6602a4c4489c0.webp Foto: AP Photo/Vahid Salemi/Tanjug

Cristiano Ronaldo bi ovog ljeta mogao iznenada napustiti Saudijsku Arabiju i vratiti se u Evropu.

Vijest je to koju je jučer objavio saudijski novinar Alhazza Mutab. On navodi da Ronalda dovesti želi Bayer Leverkusen, klub koji je apsolutna senzacija u ovoj sezoni. Bio bi to šokantan transfer, apsolutno neočekivan s obzirom na sve okolnosti oko Ronalda, ali i činjenicu da Leverkusen preferira jeftinije i znatno mlađe igrače.

Ranije je isti novinar pisao da bi se Ronaldo mogao vratiti u Portugal, svoju domovinu, u kojoj je kao igrač lisabonskog Sportinga i započeo veliku karijeru. Ipak, do toga neće doći, Mutab piše kako je Ronaldo bio zainteresovan za povratak, ali Sporting ima druge planove.

Portugalac trenutno igra vrlo neuspješnu sezonu s Al Nassrom, zbog čega je na udaru tamošnje javnosti i medija te je zbog toga nezadovoljan i traži izlaz. Podsjetimo, Ronaldo i njegovi saigrači su nedavno izgubili u polufinalu superkupa protiv najvećeg rivala, Al Hilala, a u prvenstvu zaostaju 12 bodova za istom ekipom.

Podsjetimo, Ronaldo je u decembru 2022. s Al Nassrom potpisao ugovor na dvije i pol godine te mu godišnja plaća iznosi oko 200 miliona eura, a u taj je iznos uključen i komercijalni dio ugovora. To je najveća plaća u historiji fudbala te bi tako Ronaldo trebao tokom trajanja ugovora zaraditi pola milijarde eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()