Cilj se nazire: Borčev brod pred evropskom lukom

Pet rundi prije kraja sezone Banjalučani imaju velikih sedam bodova prednosti u odnosu na prve pratioce i čvrsto se drže evropskog kursa

27.04.2023. 20:01
  • Podijeli:
Lešinari_UNA-644ab55ab5c3d.webp Foto: UNA

Fudbaleri Borca napravili su ogroman korak ka ispunjenju primarnog cilja, plasmana na veliku scenu.

Crveno-plavi su u derbiju 28. kola Premijer lige BiH nadigrali ljutog rivala, Željezničar, slavili 2:0, te u sjajnom ambijentu pred gotovo 6.000 navijača "cementirali" drugu poziciju.

Pet rundi prije kraja sezone Banjalučani imaju velikih sedam bodova prednosti u odnosu na prve pratioce i čvrsto se drže evropskog kursa.

Početak meča protekao je u dominaciji domaćeg sastava. Potpuna kontrola posjeda za rezultat je imal nekoliko solidnih šansi. Međutim, opasnosti po goste nije bilo.

U jeku napada Borca, Željo je organizovao kvalitetnu akciju koju je preciznim udarcem završio Andrija Drljo. No, Nikola Ćetković je bio na visini zadatka.

Kako se bližio kraj prvog dijela, Crveno-plavi su dodavali gas i bivali sve opasniji. U dobrim prilikama su bili Enver Kulašin, Nikola Ninković i Alen Jurilj u dva navrata i svaki put je odbrana Plavih uspijevala da spriječi pogodak.

Početak drugog dijela bio je sličan startu prvog. Učenici Vinka Marinovića imali su više od igre, međutim, vrlo brzo su Plavi uspostavili ravnotežu.

Činilo se tada da bi Željo mogao i da ozbiljnije zaprijeti. Ali, samo nakratko.

U periodu od 70. do 80. minuta Borac je izdominirao i riješio pitanje pobjednika.

Prvo je Momčilo Mrkaić kvalitetnu akciju po desnom boku krunisao pogotkom glavom.

Nedugo zatim Nedeljko Piščević je iskoristio rupu u gostujućoj odbrani i neometan sa peterca zakucao loptu u mrežu.

Crveno-plavi će dobru formu pokušati da potvrde u ponedjeljak, kada gostuju kod Veleža. Željezničar će dan kasnije ugostiti Igman.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()