Chelsea se izvukao protiv Ville: Gallagher majstorijom obezbijedio bod

Chelsea je sada na devetom mjestu sa 48 bodova, dok je Aston Villa četvrta sa 67 bodova

28.04.2024. 08:00
  • Podijeli:
chelsea - reuters-64287fbec831f.webp Foto: Reuters

Fudbaleri Chelseaja uspjeli su da se izvuku iz bezizlazne situacije i osvoje bod na "Vila Parku". Rezultat u meču sa Aston Villom bio je 2:2.

Nije mogao lošije da počne meč po Chelsea. Cucurella je u četvrtom minutu meča postigao autogol i Aston Villa je povela. U osmom minutu je Digne mogao do gola, ali je promašio okvir gola. Chelsea je u 16. minutu izjednačio preko Nicolasa jacksona, ali je posle VAR provjere gol londonskog kluba poništen.

Rodgers je u 37. minutu imao odličnu priliku da potpuno potopi Chelsea, međutim, Petrović je odlično odbranio. Nije to učinio u 37. minutu napadač Aston Ville, ali je uspio u 42. minutu. Iskoristio je odlično dodavanje Casha i lako sproveo loptu u mrežu, Villa je vodila 2:0.

Chelsea je u drugom poluvremenu krenuo odlučnije na gol, a posebno je raspoložen bio Noni Madueke. Engleski krilni napadač je prvo u 53. minutu šutirao pored gola poslije solo prodora, ali je deset minuta kasnije iskoristio neopreznost odbrane domaćih i na asistenciju Gallaghera postigao gol za nadu Chelseaja.

Klub iz Birminghama je imao odličnu priliku iz kontranapada u 73. minutu. Bailey je odlično prošao Cucerellu i šutirao, ali je Petrović sjajno odbranio i potom izbacio loptu u korner. Imao je sa druge strane Palmer priliku u 76. minutu, šutirao je sa distance, ali je lopta prošla pored lijeve stative.

Chelsea nije rekao posljednju riječ na “Villa parku“. Gallagher nije znao šta će sa loptom u 81. minutu, namjestio loptu na lijevu nogu i raspalio fantastičan udarac koji je završio iza leđa Olsena, Chelsea je izjednačio. Mogao je tim Mauricija Pochettina i do cijelog plena, Carlos je napravio kardinalnu grešku u 93. minutu i poklonio loptu Palmeru, ali je Olsen izvanredno odbranio. Dissasi je u 96. minutu postigao gol za londonski klub, ali je poništen zbog prethodnog faula Badiashila i rezultat je ostao 2:2.

Chelsea je sada na devetom mjestu sa 48 bodova, dok je Aston Villa četvrta sa 67 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()