Čelnici FIFA-e imaju želju: Žele Mesija i na narednim Mundijalima

Pitanje je do kad će Messi moći održavati taj nivo

08.12.2023. 16:35
  • Podijeli:
lionel leo mesi, 21 nov 2023 - foto AP Photo Bruna Prado Tanjug-65706a06ed4d6.webp Foto: AP Photo/Bruna Prado/Tanjug

Lionel Mesi i s 36 godina igra fudbal na visokom nivou pa je nedavno i osmi put u blistavoj karijeri bio proglašen najboljim fudbalerom svijeta.

Pitanje je do kad će Messi moći održavati taj nivo, no nedavno je dao naslutiti da bi mogao biti na raspolaganju argentinskoj reprezentaciji i za Svjetsko prvenstvo 2026. godine.

Predsjednik FIFA-e Đani Infantino nada se da ćemo ga gledati i duže, prenio je Sc Sport.

“Nadam se da će biti na sljedećem Svjetskom prvenstvu, ali i onom nakon toga, pa i onom 2034. godine”, rekao je Infantino o nogometašu kojeg mnogi nazivaju najboljim svih vremena i koji će 2034. biti 47-godišnjak, vjerojatno već dugo penziji.

Messi je za Argentinu debitiovao 2005. godine, a zasad je za nju odigrao 180 utakmica uz učinak od 106 golova i 56 asistencija. Bio je sudionik pet svjetskih prvenstava, a na posljednjem, u Kataru prošle godine, vodio je Argentinu do trofeja.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()