Čeferin zabrinut za sigurnost na EURO 2024

Čeferin je u intervjuu za britanski “Telegraf” istakao da bi eventualni plasman Ukrajine ili Izraela kroz martovski baraž dodatno otežao prijetnje po sigurnost tokom EURO 2024

24.01.2024. 19:00
  • Podijeli:
ceferin_Ivo Cagalj_PIXSELL-1665573095390.webp Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

Predsjednik Evropske fudbalske asocijacije (UEFA) Aleksander Čeferin rekao je da je zabrinut za sigurnost tokom Evropskog prvenstva koje će ovog ljeta biti održano u Njemačkoj.

Čeferin je u intervjuu za britanski “Telegraf” istakao da bi eventualni plasman Ukrajine ili Izraela kroz martovski baraž dodatno otežao prijetnje po sigurnost tokom EURO 2024.

“U luda vremena, gdje je geostrateški svijet poludio, najveća briga je sigurnost”, rekao je Čeferin i naglasio da se do sada dva puta sastao s ministrom unutrašnjih poslova Njemačke.

“Strah nije vezan za stadione. Oni će biti sigurni i zaštićeni na odgovarajući način. Međutim, navijači će biti u gradovima. Ipak, budimo optimistični, mislim da će sve biti uredu uz podršku njemačkih vlasti. Odlučni su da pomognu UEFA-i”.

Evropsko fudbalsko prvenstvo održat će se od 14. juna do 14. jula 2024. u Njemačkoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()