Brazil pobijedio Englesku u klasiku na Wembleyju: 17-godišnjak postigao pobjednosni gol

Trenutak odluke desio se u deset minuta prije kraja

23.03.2024. 22:55
  • Podijeli:
Fudbaleri Engleske-652ef6a3b1fa4.webp Foto: AP Photo/Kirsty Wigglesworth/Tanjug

Fudbaleri Brazila pobijedili su Englesku na Wembleyju 1:0 u prijateljskom meču.

Intenzivna utakmica donijela je mnogo uzbuđenja na obje strane, ali je samo jedan pogodak na kraju odlučio pobjednika.

Trenutak odluke desio se u deset minuta prije kraja.

Andreas Pererira uputio je dobar pas ka Vinicius Junioru, a napadač Real Madrida je šutirao, Pickford je odbranio njegov udarac, ali je sve pratio mladi Endrick i pogodio mrežu Gordi Albiona za pobjedu.

Endrick je već potpisao ugovor sa Real Madridom vrijedan 64 miliona eura, ali još uvijek se može zaigrati za “kraljevski klub”, jer je maloljetan. 21. jula napunit će 18 godina i tada će se moći pridružiti Madriđanima.

Pogledajte pogodak 17-godišnjeg napadača Karioka.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()