Brazil doživio neočekivan poraz u kvalifikacijama za OI 2024.

Kvalifikacije, koje se održavaju u Caracasu, završavaju 11. februara

06.02.2024. 14:00
  • Podijeli:
brazil-fudbal-reuters.jpg

Aktualni olimpijski nogometni prvak Brazil doživio je šokantan poraz od Paragvaja sa 0-1 na otvaranju završnog kruga kvalifikacija za plasman na Olimpijske igre u Parizu 2024.

Nakon prve runde južnoameričkih kvalifikacija Brazil, Argentina, Paragvaj i Venezuela su izborili plasman na završni “Final Four” sa kojeg će dvije najbolje U-23 ekipe izboriti olimpijsku vizu.

Turnir se igra u Caracasau, a počeo je šokantnim porazom Brazila od Paragvaja. Pobjednički pogodak za Paragvaj zabio je Fabrizio Peralta u posljednjim trenucima prvog dijela.

Najbolju priliku za brazilsku vrstu imao je Endrick, koji će se ovoga ljeta pridružiti Real Madridu, u 29. minuti je promašio jedanaesterac.

U drugom susretu Argentina i Venezuela su odigrale 2-2, a domaćin je izjednačio iz jedanaesterca u desetoj minuti sudačke nadoknade.

Za “Gauče”, koje vodi Javier Mascherano, strijelci su bili Carlos Vivas (39-ag), te Thaigo Almada (61), a za Venezuelu Leandro Brey (16-ag) i Kevin Kelsy  (90+10-11m).

Bila je to “vruća” utakmica sa čak tri crvna kartona, kod Argentine su isključeni Valentin Barco (44) i Gonzalo Lujan (90+7), a na suprotnoj strani Bryant Ortega (43).

Kvalifikacije, koje se održavaju u Caracasu, završavaju 11. februara.

Brazil je u finalu olimpijskog turnira u Tokiju pobijedio Španiju sa 2-1 nakon produžetaka, dok je broncu osvojio Meksiko 3-1 pobjedom protiv Japana.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()