Bratski spektakl u najavi: Piksi došao u Crnu Goru po novu pobjedu, a šta kaže Dejo?

Dok se čeka da selektori zvanično objave sastave, mediji su najavili timove bez velikih iznenađenja

27.03.2023. 19:22
  • Podijeli:
FsKLF8KWYAAnTxJ-6421d02013610.webp Foto: FS Srbije

Najbolji srpski fudbaleri večeras gostuju Crnoj Gori u meču drugog kola kvalifikacija za EURO 2024. Utakmica Grupe G igra se na Gradskom stadionu u Podgorici sa početkom od 20.45.

Obe selekcije dočekuju ovaj „prijateljski“ duel u dobrom raspoloženju. Srbija je prva u grupi nakon sigurnog trijumfa nad Litvanijom u Beogradu 2:0, dok su Crnogorci ostvarili veliku pobjedu u Bugarskoj od 1:0.

U isto vrijeme igraće se još jedna utakmice Grupe G, u Budimpešti se sastaju Mađarska i Bugarska. U ovom kolu slobodna je Litvanija.

U najavi utakmice selektor Orlova Dragan Stojković Piksi bio je raspoložen, pomenuo je i velikog prijatelja i nekadašnjeg saigrača iz Crvene zvezde i reprezentacije Jugoslavije, sada predsednika FSCG Dejana Savićevića.

„Kada sam protiv Bugarske vidio da je na terenu Savićević, uplašio sam se, pomislio sam da se Dejo vratio. Onda sam shvatio da je to mladi igrač Vukan“, našalio se selektor Srbije.

Piksi je sa Orlovima stigao u Podgorici po novu pobjedu u kvalifikacijama, ali vidjećemo šta o tome misle Dejo i njegovi Sokolovi.

Dok se čeka da selektori zvanično objave sastave, mediji su najavili timove bez velikih iznenađenja. Sportklub očekuje da će selektor Dragan Stojković umjesto mladog Strahinje Erakovića prednost dati iskusnijem štoperu Fiorentine Nikoli Milenkoviću, a da će umjesto povređenog Filipa Kostića šansu dobiti njegov imenjak Mladenović.

Takođe, u formaciji 3-4-2-1 u startu postavu trebalo bi da se vrati Sergej Milinković Savić, dok bi Aleksandar Mitrović bio usamljen u špicu što znači da bi Dušan Vlahović šansu čekao u nastavku meča.

Dakle, očekivani sastav Srbije (3-4-2-1):

Vanja Milinković Savić – Milenković, Gudelj, Pavlović – Živković, Lukić, Grujić, Mladenović – Tadfić, Sergej Milinković Savić – Mitrović. Selektor Dragan Stojković.

Crna Gora bi prema najavama trebalo da igra u sastavu (3-5-2):

Mijatović – Savić, Vujačić, Tomašević – Marušić, Šćekić, Savićević, Hakšabanović, Radunović – Jovetić, Krstović. Selektor: Miodrag Radulović.

Utakmica na stadionu Pod Goricom počinje u 20.45.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()