Borjan: Kapa dolje navijačima Zrinjskog, ispali su gospoda

Prvaci BiH poraženi od Slovana u drugom pretkolu Lige prvaka

26.07.2023. 10:20
  • Podijeli:
borjan_kanada - reuters-1669284840034.webp Foto: Reuters

Prvak BiH, ekipa Zrinjskog izgubila je sinoć u Mostaru od Slovana Bratislave 1:0 u prvoj utakmici drugog pretkola kvalifikacija za Ligu prvaka golom napadača Sharanija Zuberua u 53. minuti. Revanš se igra iduće sedmice u Slovačkoj.

Na golu gostujuće ekipe bio je bivši golman Crvene zvezde i kapiten kanadske reprezentacije Milan Borjan, koji je rođen u Kninu. Pri svakom kontaktu s loptom Borjan je dobivao zvižduke, a krajem prošle godine hrvatski navijači su ga vrijeđali na Svjetskom prvenstvu. Borjan je na kraju odradio korektnu utakmicu u kojoj je obranio oba udarca domaćina u okvir svog gola.

Na kraju utakmice je za N1 rekao: "Dobra utakmica s obje strane. Zrinjski je bio malo bolji. Više je napadao. Mi smo bili konkretniji, imali priliku i zabili gol. Nismo ga primili, što je najvažnije, i sada se idemo pripremati za uzvrat. Nije bilo provokacija. Nisam ništa čuo, sve je bilo korektno. Kapa dolje, ispali su gospoda i nemam što reći. Svaka čast za navijanje i za cijelu utakmicu."

"Ovo nije normalno, ali svaka čast navijačima. Navijali 90 minuta bez ijednog incidenta, kapa dolje."

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()