Borac siguran protiv fenjeraša, titula sve bliža

Bila je ovo 22. utakmica zaredom bez poraza za Borac u Banjaluci

17.03.2024. 19:55
  • Podijeli:
borac-65f73d6885bc5.webp Foto: FK Borac Banjaluka

Borac je večeras na Gradskom stadionu u Banjaluci u 23. kolu Wwin lige Bosne i Hercegovine očekivano ostvario novi trijumf, a izabranici Vinka Marinovića slavili su protiv Zvijezde 09 rezultatom 3:1.

Interesantno je da je tako tim Vinka Marinovića i 22. meč zaredom u domaćem prvenstvu bez poraza, pa je rekord Željezničara iz sezone 2011/12. ozbiljno ugrožen. Tada su Plavi nanizali 26 utakmica bez poraza.

Što se tiče same utakmice u Banjoj Luci, Zvijezda 09 je pružala jak otpor u prvom poluvremenu, ali u njegovom finišu je penal skrivio Enedin Mulalić, koji faulira Davida Vuković.

Odgovornost je preuzeo kapiten Zoran Kvržić i pogodio za 1:0 u 38. minuti.

Drugi gol je Borac postigao na otvaranju drugog dijela i tako sebi omogućio miran nastavak meča. Strijelac je u 51. minuti bio mladi Vuković, koji se ispostavlja nevjerovatno dobrim pojačanjem Borca ovog proljeća.

Vuković ima 20 godina, ponikao je u Borcu, a Banjalučani su ga ove zime vratili s posudbe na kojoj je bio u ekipi Laktaša.

Od drugog gola Borca je ritam utakmice potpuno opao i činilo se da domaći lagano plove ka trijumfu, ali "uspavanku" je prekinuo Godswil Vadze, napadač Zvijezde koji u 78. minuti pogađa za 2:1.

Vratila se tako neizvjesnost u utakmicu, ali Borac je ipak uspio uzvratiti, a tačku na meč je stavio Vasilije Terzić golom za konačnih 3:1 u 89. minuti.

Sada Borac ima 58 bodova, 12 više od drugoplasiranog Zrinjskog, dok je Zvijezda 09 ostala fenjeraš sa 17 bodova i nastavlja grčevitu borbu za opstanak.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()