Borac protunjao Čitlukom: Banjalučani jednom nogom u finalu Kupa BiH

Rutinski trijumf

03.04.2024. 17:42
  • Podijeli:
borac-65f73d6885bc5.webp Foto: FK Borac Banjaluka

Fudbaleri Borca jednom nogom su zakoračili prema finalu Kupa Bosne i Hercegovine nakon što su danas u prvom polufinalonom susretu na stadionu Bare u Čitluku savladali Široki Brijeg rezultatom 3:1.

Tim Vinka Marinovića rutinski je odradio okršaj sa Širokobriježanima. U 21. minuti pogodio je Blagaić nakon ubacivanja Kvržića s desne strane, a sedam minuta kasnije Blagiać je iz prekida "pogodio" Jokića, a ovaj glavom trese mrežu Bendera za 2:0.

Domaći su poslije toga imali prilike da smanje zaostatak, ali je golman Milošević bio na visini zadatka.

Do trećeg gola na meču Borac je došao u 61. minuti kada je efektno iz slobodnog udarca pogodio mladi reprezentativac BiH David Vuković.

Utješni pogodak za Široki Brijeg postigao je Mamić u 71. minuti.

U drugoj polufinalnoj utakmici od 18 sati igraju Sloga i Zrinjski. Revanši polufinala na rasporedu su 17. aprila.

Od ove sezone u finalu ćemo ponovo gledati dvomeč. Prvi finalni duel zakazan je za 8. maj, a revanš se igra 15. maja. Titulu pobjednika Kupa BiH brane fudbaleri Zrinjskog.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()