Borac ponovo pobijedio i učvrstio se na liderskoj poziciji

Sloga slavila protiv Posušja

09.12.2023. 14:56
  • Podijeli:
FK Borac-65171e186c61c.webp Foto: FK Borac

Odigrane su prve dvije zakazane utakmice Premijer lige Bosne i Hercegovine za danas, a očekivane pobjede upisale su ekipe Borca i Posušja.

Borac je pohod na šampionsku titulu nastavio na gostovanju Zvijezdi 09, gdje je upisao pobjedu rezultatom 2:1, četvrtu u nizu u Premijer ligi.

Dugo je domaćin dobro branio napade Borca, ali je onda jedna neshvatljiva greška donijela prednost Banjalučanima. U 44. minuti Marko Jevremović je ostavio samog Zorana Kvržića u petercu nakon kornera, a nekadašnji reprezentativac BiH lako pogađa za vodstvo rezultatom 1:0.

Banjalučani su prednost udvostručili golom Davida Čavića u 56. minuti. Činilo se tada da Zvijezda 09 nema odgovor.

Ipak, u 75. minuti Josip Ivančić pogađa za smanjenje zaostatka nakon što je loše reagovao mladi reprezentativac BiH Savo Šušić u odbrani Borca. Ipak, ostalo je 2:1 u korist gostiju.

Borac je ovom pobjedom stekao dvocifrenu prednost u odnosu na rivale i ima 10 bodova više od Zrinjskog i Veleža te 12 više od Sarajeva. Također, važno je naglasiti da Banjalučani imaju utakmicu više u odnosu na Zrinjski i Sarajevo.

U narednom kolu Borac gostuje Posušju, dok će Zvijezda 09 dočekati Široki Brijeg.

U drugoj utakmici programa Sloga Meridian je ostvarila vrlo bitan trijumf nad Posušjem rezultatom 1:0.

Jedini gol na utakmici postigao je Miloš Nikolić u 60. minuti. Korak po korak, Sloga se potpuno iznenađujuće nalazi u borbi za Evropu.

Sloga sada ima tri boda manje od Sarajeva, a pet od Veleža i nalazi se na petom mjestu. S druge strane, Posušje ostaje sedmo s 20 bodova.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()