Borac na kraju jeseni postavio novi rekord

U okviru 18. kola Banjalučani su večeras u gostima savladali ekipu Posušja sa 2:0.

15.12.2023. 19:59
  • Podijeli:
Borac_FKB-64e907fdee5c4.webp Foto: FK Borac

Fudbaleri Borca pobjedom su zaokružili skoro pa savršenu jesenju polusezonu u Premijer ligi BiH.

U okviru 18. kola Banjalučani su večeras u gostima savladali ekipu Posušja sa 2:0. Za bajkoviti odlazak na zimsku pauzu pobrinuli su Alen Jurilj koji je mrežu domaćih zatresao u 5. minuti i Zoran Kvržić koji je u 74.minuti postavio konačan rezultat.

Kada se sumiraju utisci ove jeseni dolazimo od impresivnih brojki Velikana iz Platonove. Crveno-plavi su od moguća 54 boda osvojili 45 što je novi rekord bh. prvenstva kada je u pitanju bodovni bilans u prvom dijelu sezone. Poraženi su tek na startu sezone od Željezničara, a od tada su nanizali čak 17 utakmica bez poraza što je najveći niz nepobjedivosti u istoriji kluba.

Borac se tako učvrstio na prvom mjestu na tabelu sa 45 bodova i sada može na miru pratiti duel prvih pratioca, Zrinjskog i Sarajeva koji svoj duel igraju u ponedjeljak. Zrinjski trenutno ima 35, a Sarajevo 33 boda. Bilo kako bilo, puleni Vinka Marinovića sigurno povećati prednost nad jednom od ove dvije ekipe.

Naredni meč Premijer lige BiH Borac igra u februaru naredne godine protiv Tuzle Siti. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()