Borac ili Laktaši: Ko će slaviti u jubilarnom finalu?

Crveno-plavi su favoriti, dolaze iz višeg ranga takmičenja, igraju na svom "bunjištu"... Pa ipak, Laktaši neće doći sa bijelom zastavom

24.05.2023. 12:30
  • Podijeli:
Borac Laktaši Kup RS_UNA-646de0214042e.webp Foto: UNA

Borac ili Laktaši? Ovo je dilema pred večerašnje jubilarno, 30. finale Kupa Republike Srpske "Dr Milan Jelić".

Komšijski derbi zakazan je za 18 časova na banjalučkom Gradskom stadionu.

Crveno-plavi jesu favoriti, dolaze iz višeg ranga takmičenja, u solidnoj su formi, igraju na svom "bunjištu"...

Pa ipak, iz Platonove ulice pozivaju na oprez. Ne bježe od ambicije da po šesti put podignu pehar na koji čekaju od 2012. godine.

Istovremeno, svjesni su da će rival biti motivisan i "gladan trofeja".

"Ostvarili smo ambicije u prvenstvu i sada imamo priliku da poslije dužeg vremena osvojimo Kup Srpske. Očekuje nas teška utakmica, ali želimo trofej. Dosta teško smo stigli do finala, svi su protiv nas izuzetno motivisani, a tako će biti i večeras. Postavićemo se tako da odigramo najbolje i osvojimo pehar koji nam mnogo znači. Želimo da na najljepši mogući način završimo sezonu", jasan je trener Borca Vinko Marinović.

Njegov kolega na drugoj strani, Miljan Bajić, ulogu favorita je prepustio Banjalučanima.

No, Laktaši neće doći sa bijelom zastavom. U povratničkoj sezoni u Prvoj ligi RS su pokazali zavidan kvalitet.

Svoju snagu žele da dokažu i večeras i, zašto ne, ostvare prvenac.

"Očekujem jednu interesantnu utakmicu. Kao klub u finalu možemo samo da dobijemo i nemamo šta da izgubimo. Pritiska nema, radili smo na tome cijelu sedmicu jer dosta je igrača prošlo kroz Borčevu školu, znaju šta ih očekuje. Borac je veliki favorit, ali pokušaćemo da se suprotstavimo i organizovanom igrom dođemo do trofeja. Moj tim čini 70 odsto igrača koji su igrali u crveno-plavom dresu. To im je sigurno dodatni motiv i prilika da igraju na našem najvećem stadionu protiv naše najbolje ekipe", istakao je Bajić.

Inače, današnji dan ući će u istoriju fudbala Srpske pošto će od 15 časova biti odigrano prvo finale omladinskog Kupa. Na pomoćnom terenu Gradskog stadiona snage će odmjeriti Borac i Sloga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()