Bomba iz Italije: Milan odabrao prvu opciju za novog trenera

Rossoneri će učiniti sve da na ljeto dovedu Thiaga Mottu, aktuelnog trenera Bologne, koju je doveo do izglednog plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone

02.05.2024. 19:40
  • Podijeli:
fk inter, fk milan, 22 april 2024 - profimedia-6627af0505344.webp Foto: Profimedia

Milan će nakon kraja sezone, kako javljaju italijanski mediji već neko vrijeme, završiti saradnju sa Stefanom Piolijem, a sada dolaze nove informacije o njegovom mogućem nasljedniku.

Kako tvrdi italijanski novinar Sacha Tavolieri, Rossoneri će učiniti sve da na ljeto dovedu Thiaga Mottu, aktuelnog trenera Bologne, koju je doveo do izglednog plasmana u Ligu prvaka sljedeće sezone.

Motta je sa timom iz Emilije Romagne napravio pravo čudo i jedan je od najistaknutijih predstavnika mlade trenerske škole, koju predvode Xabi Alonso iz Leverkusena i Ruben Amorim iz lisabonskog Sportinga.

“Thiago Motta je identificiran kao prvi izbor Milana da naslijedi Stefana Piolija. Rossoneri želi sjajnog trenera i vjeruju da je Italijan pravi izbor.”, napisao je Tavolieri, dodavši kako se radi na tome kako će se Milan morati potruditi da ponuda bude bolja od Juventusove, koji također želi mladog trenera na svojoj klupi.

Motta je na klupi Bologne do sada sjedio u 72 navrata, a njegov tim je trenutno četvrti u Seriji A, dva boda iz Juventusa na trećem i četiri boda ispred Rome na petom mjestu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()