Bolji lažnjak u fudbalu nije viđen: Pao je na zemlju i više mu nije bilo ni do života

Domaći su do prednosti stigli već u sedmoj minuti utakmice kada je Pepe uposlio Evanilsona koji je zatresao mrežu Sportinga za 1:0 i veliko slavlje na tribinama

29.04.2024. 10:45
  • Podijeli:
Porto_Sporting_laznjak_foto_Reddit-662f5641c1cd8.webp Foto: Reddit/u/Conscient-

Porto i Sporting odigrali su sinoć fantastičan derbi u kojem smo vidjeli četiri gola i nevjerovatan povratak ekipe iz Lisabona koja je u finišu dala dva gola u dvije minute i izbjegla poraz. No, detalj koji je obilježio meč desio se u 41. minuti kada je Martim Fernandes izveo sjajan lažnjak na koji je nasjeo Morten Hjulmand.

Porto je sinoć briljirao u prvom poluvremenu i vodio je sa 2:0, te se činilo da će domaći sigurno da dođu do pobjede, ali je Sporting uspio da šokira sve na stadionu Dragao jer je u finišu utakmice u dvije minute dao dva gola.

Domaći su do prednosti stigli već u sedmoj minuti utakmice kada je Pepe uposlio Evanilsona koji je zatresao mrežu Sportinga za 1:0 i veliko slavlje na tribinama.

Međutim, detalj koji je obilježio veliki derbi 31. kola desio se u finišu prvog poluvremena, tačnije u 41. minuti kada je Porto uspio da udvostruči svoju prednost.

U centru pažnje našao se desni bek domaćeg tima Martim Fernandes koji je izveo nevjerovatan lažnjak, a na isti je kao dijete nasjeo Morten Hjulmand koji je pao pored igrača Porta i gledao ga kako prolazi pored njega.

Fernandes je potom sjajno loptu dodao Pepeu koji je izašao sam na golmana Sportinga i pogodio za 2:0.

I u drugom poluvremenu domaći su kontrolisali igru i kada se činilo da je sve završeno i da tri boda ostaju u Portu desio se šok za domaće navijače na Dragau.

Na scenu je stupio nevjerovatni Viktor Gyokeres koji je u dva minuta dao dva gola. Napadač Sportinga je u 87. minuti zabio gol za 1.2 na asistenciju Santosa, a već u narednom napadu bilo je 2:2 na semaforu.

Ovaj put Edwards je bio asistent za Gyokeresa koji trese mrežu Porta za 2:2 i potpuni šok na tribinama.

Naravno, derbi Porta i Sportinga nije mogao bez crvenih kartona. U 90. minuti gosti su ostali s igračem manje jer je direktan crveni karton dobio Edwards zbog tuče s protivničkim igračima.

Do kraja utakmice rezultat se nije mijenjao i ostalo je 2:2. Sporting je prvi na tabeli sa 81 bodom i ima pet bodova više od drugoplasirane Benfice. Porto je treći sa 63 boda i bori se za to mjesto s Bragom koja ima bod, odnosno Guimaraesom koji ima tri boda manje.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()