Bizarna scena: Domaćin Afričkog kupa otpustio selektora, a još ima šansu proći dalje

Gasset je ukupno vodio Obalu Bjelokosti u 17 utakmica te upisao 10 pobjeda, tri remija i četiri poraza

24.01.2024. 21:43
  • Podijeli:
jean-louis gasset_foto-cafonline.com-65b162ca48084.webp Foto: cafonline.com

Domaćin aktualnog Afričkog nogometnog prvenstva, reprezentacija Obale Bjelokosti otpustila je selektora Jean-Louisa Gasseta (70) zbog "nedovoljno dobrih rezultata" iako teoretski još uvijek ima izglede za prolazak u osminu finala.

Obala Bjelokosti je u ponedjeljak u susretu 3. kola skupine A pretrpjela težak 0-4 poraz od nominalno daleko slabije Ekvatorijalne Gvineje što je najteži poraz domaćina Afričkog prvenstva u povijesti ovog natjecanja. Tim porazom je domaća reprezentacija natjecanje u skupini završila na trećem mjestu s tri boda i negativnom razlikom pogodaka od -3 te će se tek nakon što se odigraju sve utakmice prvoga kruga kasnije u srijedu znati hoće li joj to biti dovoljno za nastavak natjecanja.

No, vodstvo saveza nije čekalo rasplet već je odmah otpustilo Gassea, a kao vršitelja dužnosti selektora postavilo Emersea Faea.

Gasset je ukupno vodio Obalu Bjelokosti u 17 utakmica te upisao 10 pobjeda, tri remija i četiri poraza.

Plasman u osminu finala Afričkog prvenstva izborit će dvije prvoplasirane reprezentacije iz svih šest skupina te četiri najbolje treće.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()