Bivša francuska zvijezda oplela po Mbappeu: “To što radi je skandal, pravi cirkus”

Uvijek bez dlake na jeziku

05.03.2024. 14:05
  • Podijeli:
mbappe psg reuters-65227bfcb2b1f.webp Foto: Reuters

Ponašanje Kyliana Mbappea i spekulacije o tome gdje će nastaviti karijeru po završetku sezone glavne su teme u Francuskoj. Sapunica traje već mjesecima i još nije zaključena, iako španski mediji guraju tezu da su se Real Madrid i Mbappe već dogovorili.

No stvar je još uvijek maglovita. Treba se prisjetiti da su Španci i prije dvije godine trubili da Mbappe sigurno dolazi u Real, pa je na kraju ipak odlučio produžiti s PSG-om.

Francuski mediji prate svaki korak, potez i gestikulaciju pariške superzvijezde. Podjednako budno situaciju prate i madridski mediji na čelu s Marcom i Asom.

Marca tvrdi da Mbappe plaća visoku cijenu jer mu je ugrožen lov na Zlatnu loptu. Mbappe je postigao 32 gola u 33 utakmice ove sezone i vjerovatno je mogao zabiti još koji gol više da ga Luis Enrique u posljednjim ligaškim utakmicama nije mijenjao.

Madridski dnevnik tvrdi da nije sigurno ni koliko će igrati protiv Real Sociedada u večerašnjem okršaju u San Sebastianu za četvrtfinale Lige prvaka.

“Na ovaj način neće doći sretan kraj između Enriquea i Mbappea. Iako bi bilo normalno očekivati da najveća zvijezda ekipe bude glavno oružje u revanšu, nakon posljednjih izjava trenera PSG-a to se niko ne usudi garantovati”, piše Marca i nastavlja:

“Nakon što ga je mijenjao u posljednje dvije ligaške utakmice, prvo u 64. minuti, a potom i na poluvremenu u Monacu, Enrique nije želio ništa obećati iako se radi o Ligi prvaka”, ističe Marca.

Na pitanje može li se očekivati da će mijenjati Mbappea i u Ligi prvaka, španski stručnjak je lakonski odgovorio:

“Možda da, možda ne, ko zna.”

Odgovor je to koji sugerira da su trener PSG-a i Mbappe na ratnoj nozi. PSG je pobijedio u prvoj utakmici s 2:0 i lako je moguće da će Enrique kalkulirati. Očito je da je španski trener dobio odriješene ruke i ima podršku predsjednika PSG-a Nassera Al-Khelaifija.

O Mbappeovoj trenutnoj situaciji razgovaralo se i u popularnom francuskom podcastu Rothen s’enflamme, koji vodi Jerome Rothen, bivši krilni napadač PSG-a i francuske reprezentacije, a svoje mišljenje izrekao je Christophe Dugarry, koji je nekoć bio napadačka zvijezda francuske reprezentacije, Milana i Barcelone.

Poslovično na jeziku britki Dugarry misli da Mbappe nije isključivo odgovoran za sagu koja je u toku, ali ipak ga kritizira i očekuje neke odgovore.

“To što Mbappe radi je skandal. On je kapiten ekipe, kapiten francuske ekipe, nema razloga tako se ponašati. Luis Enrique ima pravo staviti ga, ali i ne mora. Radi te neke stvari: selfieji, pobjednički krug, kakav je to cirkus? Kakve su to gluposti?” grmi Dugarry, koji ne štedi ni Enriquea.

“Prvi put u PSG-u trener ima muda izvaditi Mbappea. Mislim da mu se ne sviđa. Luis Enrique, to je šteta, ali uvijek je provokativan. No šokiraju me njegova objašnjenja. Tri mjeseca, a on ništa ne planira. Je li vaša ekipa bolja bez Mbappea? Pokažite nam to”, poručio je bivši francuski napadač.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()