Bio prva meta Liverpoola, iza leđa pregovarao sa trećim klubom pa izvisio: “Izvinjavam se, pogriješio sam…”

Sporting je blizu osvajanja titule u Portugalu

28.04.2024. 10:52
  • Podijeli:
ruben amorim reuters-661557fd20f2f.webp Foto: Reuters

Trener Sportinga bio na pregovorima u Londonu, sada se izvinjava.

Sporting je blizu osvajanja titule u Portugalu i direktnog plasmana u novi format Lige šampiona od 36 timova. Velike zasluge za taj uspeh ima i Ruben Amorim, šef struke koji je u ovom klubu od 2020. godine.

Prva sezona je za Amorima bila tranziciona, već u sezoni 2020/21 osvojio je titulu koju je Sporting čekao punih 19 godina. Kako sada stvari stoje, Sporting će ove sezone takođe biti šampion, a to je već izazvalo interesovanje daleko bogatijih klubova za jednog od najperspektivnijih portugalskih trenera.

Pominjao se i Liverpool, na čiju će klupu posle Jurgena Kloppa ipak sjesti Nizozemac Arne Slot. Ali, izgledi su i da će Amorim u Premijer ligu, ali na klupu West Hama.

Portugalac je čak bio i na pregovorima u Londonu i to nije nikakva tajna. Međutim, nije obavijestio čelnike kluba, pa se posle povratka sa Ostrva ipak pokajao.

“Bila je to greška. Tajming je bio potpuno pogrešan. Oduvijek sam od mojih igrača tražio poštovanje, a ja nisam bio takav, nisam prethodno informisao klub. Žao mi je, izvinjavam se navijačima, klubu i igračima“, kazao je Amorim.

Sporting će večeras od 21,30 sati, uz direktan prijenos na Sport klubu, gostovati Portu u velikom derbiju portugalskog fudbala. Ostaje da se vidi kako će reagovati navijači Sportinga.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()