Bh. nogometašice u dvomeču protiv Švedske primile deset pogodaka

Nakon prvog dijela je bilo 3:0, a u nastavku su Šveđanke postigle još dva pogotka i postavile konačan rezultat susreta

29.02.2024. 08:39
  • Podijeli:
zmajice facebook ns bih-653be10a3443d.webp Foto: NS BiH / Facebook

Bh. nogometašice su i u revanš susretu baraža Lige nacija poražene od selekcije Švedske i to identičnim rezultatom 5:0.

U prvom duelu ovih protivnika igranom u Zenici prethodne sedmice, Šveđanke su opravdale ulogu favorita i slavile rezultatom 5:0 da bi identičan uspjeh ponovile i sada.

Nakon prvog dijela je bilo 3:0, a u nastavku su Šveđanke postigle još dva pogotka i postavile konačan rezultat susreta.

U strijelce su se upisale Vinberg, Blackstenius, Kafaji Rosa, Angeldal te Hammarlund koja je postavila konačan rezultat.

Dodajmo da je za razliku utakmice u Zenici, sada na golu reprezentacije Švedske svih 90 minuta stajala Zećira Mušović i odradila dobar posao.

Rezultat i strijelci:

Švedska - BiH 5:0 (Vinberg 26', Blackstenius 45', Kafaji Rosa 45+1', Angeldal 83', Hammarlund 90')

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()