Bez milosti: Zrinjskom gradski derbi i ugodnih "plus 12"

Plemići su u odgođenoj utakmici 17. kola Premijer lige BiH kao gosti porazili Velež sa 3:1, te se učvrstili na tronu

08.03.2023. 19:52
  • Podijeli:
Velež - Zrinjski_HŠK Zrinjski-6408cd9b0ba81.webp Foto: HŠK Zrinjski

Fudbaleri Zrinjskog nastavili su nezadrživi juriš ka odbrani šampionske titule.

Plemići su u odgođenoj utakmici 17. kola Premijer lige BiH kao gosti porazili Velež sa 3:1, te se učvrstili na tronu.

Aktuelni prvak sada ima lijepih 12 bodova viška u odnosu na Široki Brijeg i Borac te ga samo čudo može spriječiti da odbrni lovor.

Start sezone bio je izazovan za mostarski sastav, s obzirom na to da je odlično "gurao" i na međunarodnoj sceni.

Igranje na dva fronta ostavilo je posljedice pa Zrinjski ljetos nije ličio na ekipu koja je kao od šale rušila sve domaće rivale.

Kada je evropska odiseja okončana tužno okončana pred vratima raja, lider se pregrupisao, a onda i uhvatio pobjednički ritam.

Ni veliki gradski suparnik nije mogao da se odupre ekipi Krunoslava Rendulića.

Doduše, dobro je parirao u početku. Nakon što je gost poveo preko Silvija Ilinkovića, domaćin je uspio da izjednači zahvaljujući Nerminu Haskiću.

Pa ipak, radost Rođenih kratko je trajala jer je Tomislav Kiš vrlo brzo vratio prednost na stranu Plemića koji su i na kraju prvog i na početku drugog propustili nekoliko solidnih prilika.

No, što nisu pogodili tada, jesu u 63. minutu kada je Antonio Ivančić pogodio metu i praktično stavio tačku na i.

Jer, Velež kao da je ostao "bez goriva". Do kraja susreta nije uspio ozbiljnije da zaprijeti, te je na semaforu ostalo 1:3.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()