Benzema se vratio u Real, nevolja ga je natjerala

U klubu zahvalni

02.05.2024. 10:15
  • Podijeli:
benzema ancelotti reuters-647d8ef6316c7.webp Foto: Reuters

Proslavljeni francuski nogometaš Karim Benzema hitno se vratio u Madrid kako bi bio podvrgnut liječenju od povrede koja ga muči tokom cijele sezone.

Benzema (36) nije pretjerano zadovoljan životom i karijerom u Saudijskoj Arabiji od odlaska u Al-Ittihad prošlog ljeta, a dok se spominje njegov povratak u engleski nogomet, on se morao vratiti u bivši klub na medicinski tretman.

U duelu saudijske Pro lige protiv Al Wehde Benzema je izašao s terena povrijeđen. U finišu prvog poluvremena uhvatio se za tetivu koljena, nakon čega je zamijenjen, a kako se radi o ozbiljnijoj povredi, nije želio ništa rizikovati i vratio se u Real Madrid, gdje će ga dugogodišnja medicinska ekipa pregledati i obaviti tretman.

Saudijski klub je u kratkom saopćenju zahvalio Realu zbog ukazane prilike za medicinskim tretmanom u kampu Valdebebas.

"Nakon kontakta s Real Madridom, postignut je dogovor da se igrač podvrgne novim testovima u klinici Reala s timom koji ga je liječio tokom vremena u klubu. Igrač je otputovao u Madrid i vratit će se sljedeće sedmice", saopćili su iz Al Ittihada.

Al Ittihad se zahvalio Realu na tretmanu i dobrodošlici za Benzemu, koji je ostavio ogroman trag na Santiago Bernabeuu između 2009. i 2023. godine. Tu je postao drugi najbolji strijelac u historiji Reala i osvojio Zlatnu loptu.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()