Bellingham na svakoj utakmici Real Madrida krši pravilo za koje mnogi ne znaju

Ne bi smio to raditi

02.01.2024. 14:01
  • Podijeli:
jude bellingham reuters-6521842bccec4.webp Foto: Reuters

Engleski nogometaš Jude Bellingham (20) ljetos je iz Borussije Dortmund prešao u Real Madrid, gdje ove sezone blista i zasigurno je u ovom trenutku najbolji igrač svijeta.

Bellingham je postigao 13 golova na 16 utakmica španske La Lige, a madridski As objavio je jednu zanimljivost vezanu za mladog vezistu.

Naime, Bellingham u svakoj utakmici Real Madrida u La Ligi ove sezone krši pravilo za koje mnogi ne znaju, a vezano je za opremu nogometaša.

Bellingham redovno napravi rezove na svojim štucnama, na dijelu kojim one prekrivaju listove na njegovim nogama, a to nije dozvoljeno.

Pravilo La Lige glasi da igrači ne smiju na terenu biti dok nose poderanu opremu, bilo da se radi o dresovima, šorcu ili kao što je slučaj s Bellinghamom - štucnama.

Inače, ovakve rupe na štucnama danas pravi mnogo nogometaša, a kao razlog navode to da tako smanje mogućnost za grčeve i povrede mišića.

U vodstvu La Lige očigledno "zažmire" na jedno oko zvijezdi Real Madrida, ali i drugim nogometašima koji krše ovo pravilo jer su svjesni medicinskog problema koji može izazvati prisiljavanje igrača da ga poštuju.

U engleskom Premiershipu su za ovakvim potezom posegnuli nogometaši poput Bukaya Sake, Conora Gallaghera i Kylea Walkera.

Real Madrid naredni meč igra sutra (srijeda) protiv Mallorce na domaćem terenu Santiago Bernabeua od 19:15 sati.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()