Bellingham donosi brdo novca bivšem klubu: ‘U Dortmundu će pasti kiša miliona’

Sreća u Borussiji

24.04.2024. 14:04
  • Podijeli:
jude bellingham reuters-65bce8a23cc88.webp Foto: Reuters

Jude Bellingham već se u svojoj prvoj sezoni u Realu prometnuo u jednog od najvažnijih igrača madridske ekipe. Ne samo da je postao nositelj igre u veznom redu, on je i najbolji strijelac kluba koji je u sjajnoj poziciji za osvajanje španskog prvenstva i u polufinalu Lige prvaka. Zbog toga su jako radosni i u Dortmundu.

Engleski 20-godišnji veznjak stigao je u Madrid prošlog ljeta u transferu iz Borussije Dortmund. Vrijednost tog transfera iznosila je 103 miliona eura, ali u taj iznos nisu uračunati bonusi. "Past će kiša miliona za Dortmund", piše As, navodeći koliko će zapravo njemački klub dobiti u tom transferu, uračunaju li se i dogovoreni iznosi kroz bonuse. Tačan iznos mogao bi iznositi 133.9 miliona eura.

Borussia je u transferu dogovorila niz stavki prema kojima obogaćuje klupsku blagajnu zbog Bellinghamovih igara i uspjeha. Svaki gol, svako individualno priznanje, svaki trofej… sve to usmjerava milione iz Madrida prema Dortmundu.

Bellingham je u ligaškom dijelu sezone na učinku od 17 golova i četiri asistencije u 25 odigranih utakmica. Uračunaju li se svi njegovi nastupi za Real onda su brojke sljedeće: 36 utakmica, 21 pogodak, 10 asistencija. As navodi da to podiže ukupan iznos transfera, kao i to da ga podižu odigrane minute, moguća uvrštenja u idealnu momčad La Lige ili Lige prvaka.

"Bellingham kupa Dortmund u zlatu", zaključuje As, ističući da njemački klub, baš kao i madridski, slavi svaki njegov nastup, gol, asistenciju i uspjeh.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()