Bellingham birao najboljeg saigrača: "Ne mogu reći samo jednog, moram dvojicu..."

Jude Bellingham postao je velika zvijezda otkako je u Madrid došao iz dortmundske Bourssije

07.05.2024. 08:40
  • Podijeli:
jude bellingham reuters-65bce8a23cc88.webp Foto: Reuters

Jude Bellingham nije mogao odabrati samo jednog "najboljeg saigrača" te se odlučio za dvije legende Real Madrida.

Jude Bellingham postao je velika zvijezda otkako je u Madrid došao iz dortmundske Bourssije. Za kratko je vrijeme pokazao zašto ga je doveo španski velikan, a ove sezone je postigao čak 18 ligaških golova uz četiri asistencije i već slavio prvu titulu sa Realom.

Osim toga, Englez se nada da će uskoro doći i drugi trofej, onaj u Ligi prvaka, ali najprije u srijedu mora sa saigračima eliminisat Bayern, nakon što je prvi polufinalni duel odigran u Minhenu završen rezultatom 2:2.

Bellingham je tokom karijere već stigao da dijeli svlačionice sa velikim imenima iz svijeta fudbala, pa je trenutnoj petici Kraljeva bilo teško izabrati samo jednog saigrača te se odlučio za dvojicu.

Bellingahm je igrao sa zvijezdama kao što su Harry Kane, Haaland, Musiala, Foden i Vinicius, ali kada su ga pitali ko je najbolji od svih saigrača, odabrao je Luku Modrića i Tonija Kroosa. Nije prvi put da Jude pokazuje svoje divljenje prema dvojici najboljih veznjaka u historiji Reala.

Za najiskusnije fudbalere Reala neprestano stižu pohvale, a za obojicu još uvijek nije sigurno ostaju li i naredne sezone u Madridu.

Modriću ističe ugovor, postoje glasine da će doći do prekida saradnje i da će Hrvat nastaviti karijeru daleko od Španije, a slična je situacija i sa Kroosom, mada je Nijemac u ovom trenutku bliže novom ugovoru nego njegov malo stariji kolega iz veznog reda.

Bellingham je u Madrid došao upravo da bi nadomjestio u budućnosti odlaske takvih majstora i u prvoj sezoni dokazao je da je spreman za jako velike stvari.

Sva trojica će biti zvijezde i tokom Eura u Njemačkoj. Jude predstavlja Englesku, Modrić vodi Hrvatsku, a Kroos se nedavno odlučio vratiti u njemačku reprezentaciju.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()