Belingamu prijeti suspenzija od mjesec dana

Takmičarski komitet RFEF-a trenutno vodi punu istragu

15.02.2024. 13:25
  • Podijeli:
Džud Belingam_Petr David Josek AP Tanjug-638d04a707fd6.webp Foto: Petr David Josek / AP / Tanjug

Španski fudbalski savez (RFEF) sprovodi istragu zbog navodnog uvredljivog komentara upućenog Mejsonu Grinvidu od strane Džuda Belingama nakon što je kompletan slučaj proslijedila La Liga, prenosi “The Athletic”.

Takmičarski komitet RFEF-a trenutno vodi punu istragu zbog kako trenutno stoje stvari komentara tokom meča La Lige između Hetafea i Real Madrida, kada je Džud Belingam navodno nazvao Mejsona Grinvuda silovateljem (kao što je poznato, Englez je bio optužen za silovanje svoje djevojke, ali su iste optužbe povučene).

Video samog incidenta, koji se dogodio nakon starta Belingama nad Grinvudom, sa TV prenosa samog meča je naširoko cirkulisao društvenim medijima, a shodno tome La Liga je unajmila eksperta u čitanju sa usana da istraži kompletnu situaciju poslije uložene žalbe od strane Hetafea.

Sa sve incidenta se angažuje istražni sudija koji će prikupiti sve relevantne infromacije te onda donijeti konačnu presudu u roku od pet sedmica. Klub igrača za kog se donese presuda će dobiti rok od 10 radnih dana da uloži prigovor na samu odluku sudije, piše “MeridianSport’’ .

A ukoliko Belingam bude pravosnažno osuđen za gore pomenuti incident, regulative španskog Saveza jasno kažu da je kazna sljedeća: “Povrijediti, uvrijediti, prijetiti ili isprovocirati, te sve dok se ne napravi neki teži prekršaj, igrač u pitanju će sa zbog navedenih stavki biti kažnjen sa suspenzijom od jedne do tri utakmice ili maksimalno u periodu od jednog mjeseca”.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()