Bayern u problemima s povredama uoči polufinala s Realom, upitan nastup dvije zvijezde

Liga prvaka

29.04.2024. 17:07
  • Podijeli:
Lorej Sane Bajern-1666008191020.webp Foto: Profimedia

Ofanzivci Bayerna Jamal Musiala i Leroy Sane upitni su za nastup u prvoj utakmici polufinala Lige prvaka u kojoj će Bavarci sutra od 21:00 sat u Minhenu ugostiti Real Madrid.

"Ima nekoliko odluka koje ćemo donijeti u posljednji trenutak, kao što je to slučaj s Jamalom i Leroyem", rekao je Bayernov trener Thomas Tuchel na današnjoj konferenciji za medije.

Naime, Musiala osjeća bol u koljenu, a Saneu problem predstavlja bol u preponama.

Tuchel je dodao da će odluku o njihovom nastupu donijeti nakon posljednjeg treninga uoči utakmice.

U međuvremenu, nešto su bolje šanse za nastup Konrada Laimera koji je tokom subotnjeg duela s Eintrachtom zamijenjen zbog povrede zgloba.
Također, situacija nije obećavajuća za dvojicu štopera Dayota Upamecana, koji je također povrijedio zglob, i Matthijsa de Ligta kojeg muči bol u koljenu.

Ranije je najavljeno da će Tuchel na raspolaganju imati Sergea Gnabryja koji je posljednji nastup imao prije tri sedmice u prvoj četvrtfinalnoj utakmici Lige prvaka protiv Arsenala.
 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()