Bayern pronašao tri kandidata za trenera. Oglasio se Guardiola

Nakon niza odbijenica

05.05.2024. 18:00
  • Podijeli:
bayern reuters-66116d4a5949d.webp Foto: Reuters

Iako je i dalje u igri u Ligi prvaka, iza Bayerna je jedna od najslabijih sezona u posljednjih nekoliko godina. U Kupu su ispali odmah na početku, a Bayer Leverkusen im je uzeo naslov nakon 11 godina vladavine u Njemačkoj. Bez obzira kako završi kampanja Bavaraca u Ligi prvaka, Thomas Tuchel na kraju sezone odlazi, a uprava Bayerna pod hitno mora pronaći novog trenera.

Xabi Alonso je bio prva i najveća želja sportskog direktora Bavaraca Maxa Eberla, no Bask je jasno dao do znanja da nema namjeru otići iz Leverkusena. Poziv je dobio i selektor Elfa Julian Nagelsmann, ali ni njemu se ne vraća u klub koji ga je otpustio da bi doveo upravo Tuchela, pa je produžio ugovor s DFB-om.

Ponudu Bayerna odbio je i austrijski selektor te bivši trener Manchester Uniteda Ralf Rangnick, a Bild piše kako su Bavarce odbili i menadžer engleskog Brightona Roberto De Zerbi i trener Aston Ville Unai Emery. Bild dodaje da su u Bayernu glavni fokus stavili na trenera Uniteda Erika ten Haga i Benficinog Rogera Schmidta te Baska Julena Lopeteguija.

Schmidt je navodno odbio poziv i nema želju napustiti Lisabon, a Nizozemac ima važeći ugovor s Unitedom. Jedini je slobodan Lopetegui, koji je bez posla od konca prošle sezone, kada su čelnici engleskog Wolverhampton Wanderersa odlučili s njim prekinuti saradnju.

Dramatičnu potragu za novim trenerom Bayerna je za Sky komentirao i trener Manchester Cityja Pep Guardiola, koji je tri godine svoje trenerske karijere proveo u Bavarskoj.

"Mislim da je pitanje vremena kada će Bayern odabrati novog trenera. Moraju dobro procijeniti koga žele dovesti s obzirom na igrače koje imaju na dispoziciji i kakvu igru žele prezentirati. Bayern ima kvalitetne ljude i sigurno će pronaći najbolje rješenje. Ja im to od srca želim jer jako volim taj klub", rekao je Guardiola.

  • Podijeli:

Tagovi

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()