Bayern nakon velike borbe izbacio Arsenal, igrat će polufinale Lige prvaka

Iako je bio u rezultatskom deficitu, Arsenal se u nastavku utakmice nije uspio nametnuti, a odbrana Bayerna je briljirala i sačuvala svoju mrežu što im je osiguralo plasman među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta

17.04.2024. 22:56
  • Podijeli:
bayern arsenal reuters-6615a7652291b.webp Foto: Reuters

Nogometaši Bayerna plasirali su se u polufinale Lige prvaka nakon što su u dvomeču četvrtfinala bili bolji od Arsenala ukupnim rezultatom 3:2. U prvom susretu bilo je 2:2, dok je Bayern večeras u Minhenu slavio sa 1:0.
U prvom poluvremenu igralo se uglavnom na sredini terena između dva šesnaesterca te nijedna ekipa nije dominirala u posjedu lopte. Ipak, Arsenal je imao zrelije prilike, ali se istakao golman Neuer koji je odbranio udarce Odegaarda i Martinellija. S druge strane, najbliži golu bio je Musiala kojem je također golman odlično odbranio.

Drugo poluvrijeme započelo je dobrom prilikom Bayerna kada je stativa u dva navrata bila saveznik Arsenala nakon pokušaja Goretzke i Guerreira.

Međutim, sreća ih je napustila u 63. minuti susreta. Bio je to dug napad Bayerna kada je na kraju Guerreiro ubacio s lijeve strane, a Kimmich se prišunjao iz drugog plana i loptu glavom zakucao u mrežu za 1:0. Gol pogledajte ovdje.

Iako je bio u rezultatskom deficitu, Arsenal se u nastavku utakmice nije uspio nametnuti, a odbrana Bayerna je briljirala i sačuvala svoju mrežu što im je osiguralo plasman među četiri najbolje ekipe Starog kontinenta.

Bayern će u polufinalu Lige prvaka igrati protiv boljeg iz duela između Manchester Cityja i Real Madrida koji se trenutno igra u Engleskoj.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()