Bayern iznenadio navijače i konačno pronašao Tuchelovog nasljednika!

Nakon što ih je pogodilo odbijanje Xabija Alonsa, šefovi minhenskog Bayerna odlučili su se obratiti svom starom poznaniku, Julianu Nagelsmamnu

12.04.2024. 17:09
  • Podijeli:
tuchel chelsea-profimedia-1664790578880.webp Foto: Profimedia

Bayern je krajem februara objavio da se na kraju ove sezone rastaje od Thomasa Tuchela (50), a čini se da je napokon pronađen i njegov nasljednik.

Prvo je želja Bavaraca i to velika bio Xabi Alonso (42), ali je Španac razočarao sve u Minhenu i Liverpoolu jer je odlučio da ostane u Bayeru, ekipi s kojom je na korak od osvajanja naslova u Njemačkoj.

Nakon što ih je pogodilo odbijanje Xabija Alonsa, šefovi minhenskog Bayerna odlučili su se obratiti svom starom poznaniku, Julianu Nagelsmamnu.

Prema novinaru Tobiju Altschafflu, 36-godišnji trener je u pregovorima s bavarskom ekipom i u najboljoj je poziciji da ponovo vodi ovaj tim. Čini se da će Nagelsmann definitivno postati novi - stari trener rekordnog prvaka Njemačke.

Odluka je iznenađujuća, s obzirom na to da je u martu prošle godine Julian Nagelsmann dobio otkaz u trenutku kada je njegov Bayern bio lider u Bundesligi.

Nagelsmann je kasnije preuzeo Njemačku s kojom ima ugovor do 31. jula ove godine. Vodit će Elf na Euru, a po povratku sa istog će po svemu sudeći ponovo sjediti na klupi Bavaraca.

Mladi njemački trener prethodno je vodio Hoffenheim i Leipzig. U Bayernu je u prvom mandatu odradio 84 utakmice, te je ostvario 60 pobjeda uz 14 remija i 10 poraza. Bio je prvak Njemačke, osvojio je i dva Superkupa Njemačke, a sa omladincima Hoffenheima je još 2014. slavio u juniorskoj Bundesligi.

Osim Nagelsmanna, u užem izboru za novog trenera Bayerna nalazio se i Italijan Roberto De Zerbi, a jedno vrijeme spominjali su se i Jose Mourinho, Zinedine Zidane, pa i Jurgen Klopp, koji je odlučio da ode iz Liverpoola.

Ono što je sigurno, ko god da preuzme ekipu Bayerna, čeka ga puno posla. Bit će značajnih promjena tokom ljeta, ali tim je to koji ima vrhunske fudbalere i koji prosto mora da nastavi s osvajanjem titula i da bude jedan od najjačih evropskih timova.

U aktuelnoj sezoni sve je izgubljeno osim Lige prvaka. U četvrtfinalu tog takmičenja Bavarci igraju protiv Arsenala. Sredinom naredne sedmice je revanš, a prvi meč odigran u Londonu završen je rezultatom 2:2.

 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()