Bayern doveo Kanea: Ovo su detalji transfera

Englez će konačno moći osvojiti trofej u karijeri

11.08.2023. 09:30
  • Podijeli:
harry kane reuters-64d21611adb1e.webp Foto: Reuters

Harry Kane novi je igrač Bayerna. Fabrizio Romano javlja da je dogovoren transfer Tottenhamove legende i kapetana. Nijemci će Englezima platiti 100 miliona eura i 20 miliona eura kroz bonuse. Kane će potpisati ugovor na četiri godine, a transfer je dogovoren u četvrtak navečer. Kane je odmah otputovao u München, gdje će odraditi ljekarske preglede.

Kane prema Transfermarktu vrijedi 90 miliona eura, a ugovor s Tottenhamom mu je trajao do juna 2024. Kane je prije nekoliko sedmica izrazio želju za prelaskom u redove njemačkog prvaka i Tottenham je bio prisiljen prihvatiti ovu ponudu jer je u protivnom mogao izgubiti Kanea besplatno. Kane je za Tottenham u 435 utakmica zabio 280 golova te 64 puta asistirao.

Igrao je još za Norwich, Leicester, Leyton Orient i Millwall, a za reprezentaciju Engleske u 84 nastupa ima 58 golova. Ovo je ujedno i najskuplja kupovina u historiji Bayerna. Dosadašnji rekord držao je Lucas Hernandez (27), kojeg je Bayern kupio za 80 miliona eura od Atletico Madrida prije četiri godine. Ovog ljeta Bayern je prodao francuskog defenzivca PSG-u za 45 miliona eura.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()