Barcelona sve dogovorila s 30-godišnjim svjetskim prvakom, dovodi ga besplatno

Rezervista u Argentini

06.05.2024. 14:02
  • Podijeli:
FK Barselona_FC Barcelona_zastava_Foto Profimedia-644170b70a226.webp Foto: Profimedia

Barcelona već uveliko radi na pravljenju ekipe za narednu sezone, a već je sve dogovorila s prvim igračem kojeg će dovesti u ljetnom prijelaznom roku, pišu španski mediji.

U pitanju je veznjak Betisa Guido Rodriguez (30) koji je s reprezentacijom Argentine osvojio Svjetsko prvenstvo 2022. godine.
Međutim, Betis nije, unatoč njegovoj želji za ostankom, htio produžiti ugovor s Rodriguezom.

Barcelona je navodno sve s njim dogovorila još u martu nakon što je postalo jasno da Betis na njega neće računati u narednoj sezoni.
Prema Transfermarktu vrijedan je 24 miliona eura, a Betis je jedini evropski klub za koji je igrao.

Inače, u reprezentaciji Argentine je redovan na spisku, ali uglavnom kao rezervni igrač koji i ne ulazi s klupe.

Minutažu je upisao tek na dvije prijateljske utakmice prošlog ljeta, a na Svjetskom prvenstvu u Kataru odigrao je samo 57 minuta u duelu drugog kola grupne faze protiv Meksika.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()