Barcelona potpisuje ugovor vrijedan najmanje 1.3 milijarde eura

Barcelona traži i 100 miliona eura bonusa samo za potpis ugovora

20.04.2024. 13:20
  • Podijeli:
barcelona reuters-656779779c3e3.webp Foto: Reuters

Barcelona bi uskoro trebala potpisati ugovor s Nikeom težak više od milijardu eura, objavila je madridska Marca. Španjolski medij navodi da Barcelona i Nike dogovaraju megaugovor po kojem bi po sezoni Barcelona dobivala 120 miliona eura plus bonuse u narednih deset godina.

Osim toga, Barcelona traži i 100 miliona eura bonusa samo za potpis ugovora. Katalonski div bi tako od ovog ugovora zaradio najmanje 1.3 milijarde eura u sljedećih deset godina, a spekulira se da bi ukupni bonusi mogli konačnu svotu napuhati do 1.5 milijardi eura.

Kako navodi Marca, Barcelona nakon ispadanja od PSG-a u Ligi prvaka za ovu sezonu više nema rezultatskih ciljeva pa se polako okrenula planiranju budućnosti. Ovaj sponzorski ugovor je jedan od koraka na koje su se odlučili, a Marca navodi i da će čelnici Barcelone pokušati zaraditi oko 150 miliona eura od prodaje igrača.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()