Barbarez otkrio ime jednog trenera u stručnom štabu Zmajeva

Polako se sklapaju kockice

24.04.2024. 13:37
  • Podijeli:
Sergej-barbarez_fotoArmin Durgut_PIXSELL2-66236f88c0a1a.webp Foto: Armin Durgut/PIXSELL

Sergej Barbarez, novi selektor fudbalske A reprezentacije Bosne i Hercegovine, počeo je sklapati tim ljudi koji će raditi u njegovom stručnom štabu.  

Spominjalo se mnogo imena, Barbarezova velika želja je Zlatan Bajramović, a iako se spominjalo da je on "otpao", selektor je rekao da to i nije baš tako, te da se još razgovara sa njim. U razgovoru za Nova BH otkrio je i jedno sigurno ime.  

- Mirko Hrgović je 100 posto siguran. On je siguran. Naš dugogodišnji igrač koji je sada pod palicom Slavena Bilića u Saudijskoj Arabiji. Oduševljen je idejom, pričom, on će biti jedan od dva-tri. Do sada su u stručnom štabu sigurni jedno šest-sedam, a dolaze još dva-tri. Ni ranije nije bio manji stručni štab, ali nisu svi izlazili u javnost - kazao je Barbarez za Nova BH, odgovorivši na pitanje da li je Savez "kopirao" Hrvatsku kada je u pitanju imenovanje stručnog štaba:

- Da ne kažem da su nam bili primjer, ali sigurno smo oko bacili na situaciju koja se dešava u Hrvatskoj. Zašto ne? Uvijek u životu treba imati neke primjere i ciljeve. Ne bježim od toga. Svaka saradnja je dobrodošla. Objeručki prihvatam sve savjete.

Ja sam uvijek bio nekog razmišljanja da želim imati pametne i pametnije ljude oko sebe, ja s tim nemam problem. To će biti stručni štab, koji su svi u poslu, svi rade svoj posao - naveo je Barbarez.

Prokomentarisao je i odnose sa Vicom Zeljkovićem, predsjednikom FSBiH.

- S te strane stvarno moram pohvaliti predsjednika jer je ispoštovao tu proceduru. Tražio sam neko vrijeme za razmišljanje da se fokusiram i da sebe nađem u svemu. Sve je ispalo kako je bilo, kako smo se dogovorili i u javnost je počelo izlaziti onda kada sam ja rekao konačno "da". To je bilo dva-tri dana pred sjednicu i predstavljanje. Sve je bilo kako treba. To su neke stvari koje su me u početku oduševile i nadam se da će tako biti i ubuduće.

Barbarez će na klupi Zmajeva debitovati 3. juna na St. James Parku u prijateljskoj utakmici protiv Engleske, viceprvaka Evrope. Šest dana kasnije sa našim državnim timom gostovatće u Empoliju kod evropskog prvaka - Italije. 

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()