Banjalučanin blista: Gol, pobjeda i španski rekord

Nijedan defanzivac Almerije dosad nije bio strijelac u dvije uzastopne utakmice španske elite

09.04.2023. 21:09
  • Podijeli:
Srđan Babić_Profimedia-64330c1d74c3a.webp Foto: Profimedia

Banjalučki fudbaler Srđan Babić drugim uzastopnim golom osigurao je pobjedu svojoj Almeriji protiv Valensije 2:1 te izveo svoj tim iz opasne zone La Lige.

Lakše se diše u Andaluziji. Pogocima Gonzala Meleroa u 49. i Babića u 58. minutu Almerija je isplivala iz opasne zone, dok će Šišmiši morati još da se bore za mirnije vode. Trenutno su na dva boda manje od Valjadolida, tri od Almerije i Hetafea.

Sjajno se srpski reprezentativac prikrao na drugoj stativi poslije centaršuta Lukasa Robertonea iz kornera i bez mnogo poteškoća glavom pogodio metu.

Bio je to četvrti pogodak povremenog srpskog reprezentativca u 65 nastupa za tim, a današnjim je ušao u istoriju. Naime, nijedan defanzivac Almerije dosad nije bio strijelac u dvije uzastopne utakmice španske elite.

Aktuelni kapiten i bivši štoper Crvene zvezde pogodio je prije sedam dana u reminju sa Seltom (2:2), a ove sezone je bio precizan i u trijumfu nad Rajo Valjekanom (3:1).

Prošle sezone je u Segundi dao gol Amorebijeti (3:0). Pogotkom protiv Valensije izjednačio je lični golgeterski učinak, pošto je dosad dvaput kao igrač Zvezde i jednom kao član B tima Real Sosijedada sezonu završavao sa tri prvenstvena gola.

Ukoliko ga zdravlje posluži, imaće još deset prilika da popravi učinak. Ali, sigurno da je bitniji učinak kompletnog tima.

Jer, uz otpisani Elče, gotovo polovina lige još strijepi za status.

  • Podijeli:

Ostavite Vaš komentar:

NAPOMENA: Komentarisanje vijesti na portalu UNA.BA je anonimno, a registracija nije poterebna. Komentari koji sadrže psovke, uvrede, prijetnje i govor mržnje na nacionalnoj, vjerskoj, rasnoj osnovi ili povodom nečijeg seksualnog opredjeljenja neće biti objavljeni. Komentari održavaju stavove isključivo njihovih autora, koji zbog govora mržnje mogu biti krivično gonjeni. Kao čitalac prihvatate mogućnost da među komentarima mogu biti pronađeni sadržaji koji mogu biti u suprotnosti sa Vašim načelima i uvjerenjima. Nije dozvoljeno postavljanje linkova i promovisanje drugih sajtova kroz komentare.

Svaki korisnik prije pisanja komentara mora se upoznati sa Pravilima i uslovima korišćenja komentara. Slanjem komentara prihvatate Politiku privatnosti.

Komentari ()